استان آذربایجان غربی از لحاظ تنوع و غنای مواد معدنی، رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده و ۵۲ نوع از ۶۸ ماده معدنی شناسایی شده در کشور در این استان شناسایی شده که ۲۰ نوع آن در مرحله اکتشاف و ۳۱ نوع در مرحله بهرهبرداری است.
ویژگیهای زمینشناسی به ویژه در برداشتن دو پهنه ساختاری رسوبی آذربایجان غربی سبب شده کانیسازی متنوعی از مواد معدنی از جمله میکا، طلا، نقره، جیوه، کرومیت، مس، انواع سنگهای ساختمانی و پوکه معدنی سیلیس، دولومیت، تیتان و انواع متنوعی از سنگهای تزئینی مرمر، تراورتن، مرمریت، چینی و گرانیت و فلدسپات، ذغال سنگ خاک نسوز… بهعنوان ذخایر و ثروتی کمنظیر در استان به وجود آید.
این استان از لحاظ تنوع و غنای مواد معدنی، رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده و ۵۲ نوع از ۶۸ ماده معدنی شناسایی شده در کشور در این استان شناسایی شده که ۲۰ نوع آن در مرحله اکتشاف و ۳۱ نوع در مرحله بهرهبرداری است.
آذربایجان غربی جزو مناطق نادر شناسایی شده است که تمام اتفاقات زمین شناسی و تشکیل پوستههای معدنی در آن اتفاق افتاده و نیم درصد از طلای جهان در این استان تشکیل شده و این منطقه را به عنوان استان طلایی کشور نامگذاری کرده است.
آذربایجان غربی دارای ۳ معدن طلا با ذخیره قطعی بیش از ۳۳ میلیون تن کانسنگ طلا، ۲۶ معدن آهن با ذخیره ۸ هزار و ۸۵۱ میلیون تن و ۳ معدن کرومیت با ذخیره ۲۲۴ هزار تن است که از مهمترین معادن این استان به شمار میروند.
در این میان معادن زرشوران تکاب از بزرگترین معادن کلاسیک جهان و بزرگترین ذخایر طلای خاورمیانه را دارند و ظرفیت آن را دارد که سالانه تا ۱۰ تن طلا تولید کنند و پایه توسعه استان و کشور باشد.
آذربایجان غربی معادنی ازجمله سیلیس، طلا و تیتانیوم با خلوص بالا را داراست که در این میان منطقه چالدران در این استان یکی از قطب های معادن کشور است.
با توجه به پروانههای صادره در استان ۵۳۳ معدن دارای پروانه بهرهبرداری معتبر با ظرفیت استخراج سالانه بیش از ۱۸ میلیون تن انواع مواد معدنی از معادن استان استخراج میشود همچنین ذخیره قطعی مواد معدنی معادن دارای پروانه در استان بیش از یک میلیارد و ۱۷۶ میلیون تن است. همچنین در استان آذربایجان غربی ۳۱ معدن دارای گواهی کشف با ذخیره قطعی بیش از ۹۶ میلیون تن انواع مواد معدنی وجود دارد که تعدادی از این معادن در حال تجهیز و آمادهسازی برای بهرهبرداری هستند.
با این همه در حالحاضر خام فروشی، فرسوده بودن ماشینآلات و تجهیزات معدنی به عنوان مهمترین موانع توسعه معادن استان به شمار میرود.
گروه کالایی:
اين نمايشگاه در سه بخش اصلي اکتشاف، استخراج و فرآوري برگزار خواهد شد و در آن انواع صنايع، تجهيزات و ماشين آلات معدني، صنايع معدني، شرکت هاي مختلف سرمايه گذار، مؤسسات مالي و اعتباري و مهندسين مشاور حضور و مشارکت دارند.
گروه های کالایی قابل عرضه در نمایشگاه ارومیه کان ماین